zupa grzybowa z dzikimi grzybami z makaronem i ziemniakami

zafunduj sobie leśne prezenty! Jest nie tylko smaczny, ale także pożywny!
Rumba-HawanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 3 g
tłuszcze 17 % 3 g
węglowodany 67 % 12 g
87 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 35 min

grzyby gotować 15 min.
następnie dodaj pokrojone ziemniaki, startą marchewkę, posiekaną cebulę, makaron (lub małe rogi) i trochę Rast. oleju (kilka łyżek).
gotuj do miękkości.
podczas serwowania posyp koperkiem, możesz dodać chudy majonez.
można gotować z suszonych grzybów. Następnie należy je dobrze umyć, zalać wodą i pozostawić na godzinę. Następnie gotuj w tej samej wodzie przez 20 minut.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Grzyby leśne - 21   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Wermiszel - 371   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy