zupa grzybowa z dzikimi grzybami z makaronem i ziemniakami
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
grzyby gotować 15 min.
następnie dodaj pokrojone ziemniaki, startą marchewkę, posiekaną cebulę, makaron (lub małe rogi) i trochę Rast. oleju (kilka łyżek).
gotuj do miękkości.
podczas serwowania posyp koperkiem, możesz dodać chudy majonez.
można gotować z suszonych grzybów. Następnie należy je dobrze umyć, zalać wodą i pozostawić na godzinę. Następnie gotuj w tej samej wodzie przez 20 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Wermiszel - 371 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g