makaron z awokado

łatwe, smaczne danie będzie gotowe w 15 minut! Dania kuchni włoskiej należą do moich ulubionych. Po wypróbowaniu raz w życiu pasty z awokado gotuję ją dość często. Aby przygotować makaron z awokado zgodnie z tym przepisem, najpierw musimy odpowiednio ugotować spaghetti. W większości przypadków wymaga to jedynie starannego przestrzegania instrukcji na opakowaniu. Od siebie mogę również doradzić, aby zmniejszyć czas wskazany na etykiecie o minutę i spróbować gotowego spaghetti do smaku.
DarinochkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 7 g
tłuszcze 35 % 18 g
węglowodany 51 % 26 g
280 kcal
IG: 12 / 88 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    To są składniki na sos, makaronu nie zdejmuję-kto co weźmie, wystarczy gotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu (lub do testu gotowości)

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój czosnek i awokado na niezbyt duże kawałki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Awokado, czosnek, sok z cytryny, oliwa z oliwek, sól i pieprz zmiel blenderem na jednorodną masę (w puree).

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Zetrzyj ser (parmezan), polej gotowy makaron sosem, posyp serem i kaparami.

musisz jeść makaron z awokado, aż ostygnie. W przeciwnym razie danie stanie się absolutnie niejadalne.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342   kcal/100g
  • Makaron z mąki 1 klasy - 333   kcal/100g
  • Makaron z mąki w / C - 338   kcal/100g
  • Makaron gotowany - 135   kcal/100g
  • Makaron - 338   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Awokado - 208   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Kapary w puszkach - 23   kcal/100g
  • Kapary - 23   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Parmezan ser 45% tłuszczu - 389   kcal/100g

Podobne przepisy