makaron z awokado
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
To są składniki na sos, makaronu nie zdejmuję-kto co weźmie, wystarczy gotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu (lub do testu gotowości)
Krok 2:
Pokrój czosnek i awokado na niezbyt duże kawałki.
Krok 3:
Awokado, czosnek, sok z cytryny, oliwa z oliwek, sól i pieprz zmiel blenderem na jednorodną masę (w puree).
Krok 4:
Zetrzyj ser (parmezan), polej gotowy makaron sosem, posyp serem i kaparami.
musisz jeść makaron z awokado, aż ostygnie. W przeciwnym razie danie stanie się absolutnie niejadalne.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342 kcal/100g
- Makaron z mąki 1 klasy - 333 kcal/100g
- Makaron z mąki w / C - 338 kcal/100g
- Makaron gotowany - 135 kcal/100g
- Makaron - 338 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Awokado - 208 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Kapary w puszkach - 23 kcal/100g
- Kapary - 23 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Parmezan ser 45% tłuszczu - 389 kcal/100g