chuda zupa z zielonego groszku
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
pokrój ziemniaki w kostkę, marchewki w plastry średniej grubości.. cebula drobno pokrojona w kostkę.
zagotuj wodę, wrzuć warzywa, gdy tylko się zagotują, zmniejsz ogień i gotuj do miękkości pod koniec gotowania, wlej groszek, włóż laur. liść, sól, pieprz. Gotowy do posypania ziołami.
zupa sama w sobie jest pyszna, ale jeśli doprawisz ją domową adjiką, staje się jeszcze smaczniejsza i piękniejsza. Smacznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Groszek zielony świeży - 280 kcal/100g
- Groszek zielony konserwowy - 55 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g