obfita zupa rybna w puszkach
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
drobno posiekaj cebulę, usmaż na oleju roślinnym, dodaj drobno posiekaną marchewkę (mam specjalną tarkę)
zagotuj wodę, włóż ziemniaki w kostkę, gdy będzie gotowy do dodania smażenia, konserwy (pokrój duże kawałki), włóż liść laurowy , sól,pieprz, gotuj przez 5 minut, dodaj zielenie.
po drugie mam pilaw z kałamarnicą. Przepis znajduje się w albumie.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Makrela konserwowa - 317 kcal/100g