obfita zupa rybna w puszkach

obfita zupa rybna w puszkach to wspaniały wybór na czczo i nie tylko.
TanchaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 4 g
tłuszcze 23 % 5 g
węglowodany 59 % 13 g
111 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min

drobno posiekaj cebulę, usmaż na oleju roślinnym, dodaj drobno posiekaną marchewkę (mam specjalną tarkę)
zagotuj wodę, włóż ziemniaki w kostkę, gdy będzie gotowy do dodania smażenia, konserwy (pokrój duże kawałki), włóż liść laurowy , sól,pieprz, gotuj przez 5 minut, dodaj zielenie.

po drugie mam pilaw z kałamarnicą. Przepis znajduje się w albumie.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Makrela konserwowa - 317   kcal/100g

Podobne przepisy