bułki pita z przekąskami

Kiedy jest mało czasu-przygotuj tę prostą przekąskę!Goście docenią! Chcę podzielić się z młodymi żonami, jak możesz pracować z jednym kurczakiem, aby nakarmić czteroosobową rodzinę nie na raz, ale znacznie więcej. Wiem już, że jutro będę gotować, więc późną nocą wyjmuję mrożonego kurczaka z lodówki i kładę go na balkonie (aby rozmroził się przez noc). Więc rano mój kurczak jest dobry, kroję go na kawałki, których potrzebuję. Będę potrzebował udka na przekąskę z chlebem pita na drugie śniadanie, a pierś pójdzie do gotowania kurczaka marynowanego czosnkiem i cytryną na obiad, resztę zawiń w torebkę i włóż z powrotem do lodówki (jutro zrobię z nich zupę lub sałatkę).
AnaitAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 26 % 12 g
tłuszcze 19 % 9 g
węglowodany 55 % 26 g
235 kcal
IG: 4 / 0 / 96

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Opłucz kurczaka.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokroić na kawałki.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Posiekaj ser, zielonyi czosnek.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Rozdrobnij ugotowanekuritsa i jajka.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Mieszać.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Pokrój chleb pita.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Uformuj Trójkąty.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Włóż nadzienie.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Zwinąć w tubęi usmażyć.

zetrzyj ser i czosnek, drobno posiekaj warzywa. Włóż je do miski i lekko ugniataj. Dodaj pokrojone mięso, jajka na twardo, pomidory(w moim przypadku zamiast pomidorów posiekaną kiszoną kapustę zgodnie z zasadą: "Użyj tego, co masz pod ręką..."). Dobrze wymieszaj i wlej trochę oleju roślinnego na wiązkę.
pokrój chleb pita w trójkąty, umieść nadzienie na dużym końcu. Namaść wolną krawędź chleba pita białkiem jaja i zwiń w rurkę.
smażyć na średnim ogniu olejem roślinnym, aż uzyskasz ładny złoty kolor. Podawać z okroshką matsuna z ziołami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser "Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Lawasz ormiański - 236   kcal/100g
  • Pita - 277   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Białka jaj - 44   kcal/100g
  • Udko z kurczaka - 185   kcal/100g

Podobne przepisy