Japońskie pierogi z jajkiem
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
pokrój krewetki na małe kawałki i zamień wieprzowinę w mięso mielone.& nbsp;mieszamy je razem i dodajemy do całkowitej masy posiekaną zieloną cebulę, kawałki cebuli i grzybów. Nie zapomnij o kapuście. Surowe jajko posłuży nam jako tradycyjny klej. Dodaj go i dobrze wymieszaj.
rozwałkuj ciasto, pokrój z niego małe okrągłe kawałki, kapie do nich pełną łyżeczkę nadzienia. Wypełnienie powinno zajmować co najmniej jedną trzecią wielkości kubka.
przejdź do modelowania. Formujemy górę na środku pierogów, jak to zwykle robi się w pierogach, a następnie mocujemy krawędzie od środka we wszystkich kierunkach. Ukończone półfabrykaty umieszcza się na rozgrzanej patelni, zawsze tak, aby boki nie dotykały jej powierzchni. Na wierzchu pierogi przykrywa się pokrywką i smaży od jednej do dwóch minut, aż utworzy się złota skorupa.
po kilku łyżkach wody dodaje się do patelni, a gotowanie trwa przez kolejne pięć minut, podczas gdy pierogi są duszone i gotowane na parze.
rozwałkuj ciasto, pokrój z niego małe okrągłe kawałki, kapie do nich pełną łyżeczkę nadzienia. Wypełnienie powinno zajmować co najmniej jedną trzecią wielkości kubka.
przejdź do modelowania. Formujemy górę na środku pierogów, jak to zwykle robi się w pierogach, a następnie mocujemy krawędzie od środka we wszystkich kierunkach. Ukończone półfabrykaty umieszcza się na rozgrzanej patelni, zawsze tak, aby boki nie dotykały jej powierzchni. Na wierzchu pierogi przykrywa się pokrywką i smaży od jednej do dwóch minut, aż utworzy się złota skorupa.
po kilku łyżkach wody dodaje się do patelni, a gotowanie trwa przez kolejne pięć minut, podczas gdy pierogi są duszone i gotowane na parze.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Krewetki w puszkach - 81 kcal/100g
- Krewetki gotowane - 95 kcal/100g
- Krewetki obrane mrożone - 60 kcal/100g
- Krewetki świeże - 97 kcal/100g
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Ciasto na pierogi - 256 kcal/100g
- Ciasto na pierogi - 234 kcal/100g
- Ciasto przaśne - 234 kcal/100g
- Kapusta pekińska - 16 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g