Japońskie pierogi z jajkiem

niezwykłe pierogi dla tych, którzy kochają kuchnię japońską i nie tylko. Japońskie pierogi zachwycą Ciebie i twoją rodzinę, zwłaszcza miłośników kuchni zagranicznej.
julijaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 10 g
tłuszcze 14 % 5 g
węglowodany 57 % 20 g
171 kcal
IG: 5 / 95 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h 30 min
pokrój krewetki na małe kawałki i zamień wieprzowinę w mięso mielone.& nbsp;mieszamy je razem i dodajemy do całkowitej masy posiekaną zieloną cebulę, kawałki cebuli i grzybów. Nie zapomnij o kapuście. Surowe jajko posłuży nam jako tradycyjny klej. Dodaj go i dobrze wymieszaj.

rozwałkuj ciasto, pokrój z niego małe okrągłe kawałki, kapie do nich pełną łyżeczkę nadzienia. Wypełnienie powinno zajmować co najmniej jedną trzecią wielkości kubka.

przejdź do modelowania. Formujemy górę na środku pierogów, jak to zwykle robi się w pierogach, a następnie mocujemy krawędzie od środka we wszystkich kierunkach. Ukończone półfabrykaty umieszcza się na rozgrzanej patelni, zawsze tak, aby boki nie dotykały jej powierzchni. Na wierzchu pierogi przykrywa się pokrywką i smaży od jednej do dwóch minut, aż utworzy się złota skorupa.

po kilku łyżkach wody dodaje się do patelni, a gotowanie trwa przez kolejne pięć minut, podczas gdy pierogi są duszone i gotowane na parze.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Krewetki w puszkach - 81   kcal/100g
  • Krewetki gotowane - 95   kcal/100g
  • Krewetki obrane mrożone - 60   kcal/100g
  • Krewetki świeże - 97   kcal/100g
  • Grzyby leśne - 21   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Ciasto na pierogi - 256   kcal/100g
  • Ciasto na pierogi - 234   kcal/100g
  • Ciasto przaśne - 234   kcal/100g
  • Kapusta pekińska - 16   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy