zupa truskawkowa
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
moje truskawki, Usuń gałązki. Wkładamy do blendera wraz z sokiem z cytryny i nektarem wiśniowym, robimy jednorodną masę i wkładamy do lodówki. Ubij białko w cukrze, soli, aż masa będzie gładka. Zagotuj wodę w rondlu i włóż ubite białko do wrzącej wody w kulkach. Gotuj przez 2-3 minuty, rozłóż i pozostaw do wyschnięcia. Rozłóż zupę truskawkową w porcjach, udekoruj kulkami białka, połówkami truskawek i miętą i smakuj!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Truskawka - 30 kcal/100g
- Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g
- Sok wiśniowy - 47 kcal/100g