Zupa truskawkowa

Francuski Królewski przysmak szczególnie zachwyci smakoszy! smaczne i piękne Nie zdziw się nazwą tego dania, to naprawdę zupa. Faktem jest, że w Europie takie desery naprawdę nazywane są zupami i są spożywane jako pierwsze. Przepis pochodzi z Francji, został wymyślony przez nadwornego kucharza Ludwika 14. Przygotuj się więc na królewskie jedzenie!
kontatyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 88 % 7 g
35 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 3 h 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
moje truskawki, Usuń gałązki. Wkładamy do blendera wraz z sokiem z cytryny i nektarem wiśniowym, robimy jednorodną masę i wkładamy do lodówki. Ubij białko w cukrze, soli, aż masa będzie gładka. Zagotuj wodę w rondlu i włóż ubite białko do wrzącej wody w kulkach. Gotuj przez 2-3 minuty, rozłóż i pozostaw do wyschnięcia. Rozłóż zupę truskawkową w porcjach, udekoruj kulkami białka, połówkami truskawek i miętą i smakuj!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Truskawka - 30   kcal/100g
  • Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Białka jaj - 44   kcal/100g
  • Sok wiśniowy - 47   kcal/100g

Podobne przepisy