zupa wołowa shurpa z ziemniakami

z obfitą zupą mięsną koniecznie nakarm ukochanego mężczyznę, on to doceni. Pyszna szurpa wołowa. Wołowina na shurpa powinna być z pestkami, aby bulion był bogaty. Kawałki mięsa są duże.
SWIETŁANKAAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 45 % 10 g
tłuszcze 14 % 3 g
węglowodany 41 % 9 g
102 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.

włóż kawałki wołowiny do kotła i napełnij zimną wodą, włóż do pieca.

usuń pianę z mięsa, dodaj koncentrat pomidorowy, Lavrushka, ziarna pieprzu.

zamknij pokrywkę, gotuj przez 2 godziny na małym ogniu.


gdy mięso zostanie oddzielone od kości, kładziemy grubo posiekane warzywa-marchew, cebulę, paprykę.

po 5 minutach włóż grubo posiekane ziemniaki.

pieprz, sól, dodaj drobno posiekany czosnek, zioła, Lavrushka jeszcze raz.

zamknij pokrywkę, gotuj przez 40 minut.

jak tylko ziemniaki zostaną ugotowane, wyjmij je z pieca i nalegaj na kocioł shurpa przez 20 minut pod pokrywką.

podaje się shurpa wołową bez warzyw i mięsa. To znaczy rosół osobno, warzywa i mięso osobno. Chociaż możesz podawać razem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy