Chuda kapusta ze świeżej kapusty z suszonymi grzybami
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Suszone grzyby należy najpierw namoczyć w zimnej wodzie lub mleku przez co najmniej 2 godziny. Następnie grzyby należy gotować w słonej wodzie przez 20 minut.
Krok 3:
Posiekaj marchewkę, cebulę i kapustę.
Krok 4:
Pomidor pokrojony w kostkę.
Krok 5:
Zaczynamy smażyć cebulę.
Krok 6:
Dodaj marchewki.
Krok 7:
Dodaj grzyby.
Krok 8:
Dodaj pomidora.
Krok 9:
Podczas pieczenia zaczynamy gotować wodę (bierzemy wywar z grzybów). Dodaj smażenie i sól do wrzącej wody.
Krok 10:
Gdy woda się zagotuje, dodaj ziemniaki.
Krok 11:
10 minut przed końcem gotowania dodaj kapustę.
Krok 12:
Podawaj chude kapuśniaki ze świeżej kapusty z grzybami i ziołami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Borowiki suszone - 286 kcal/100g
- Kurki suszone - 261 kcal/100g
- Borowiki suszone - 231 kcal/100g
- Borowiki suszone - 315 kcal/100g
- Shiitake suszone - 331 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g