Koreańska przekąska z papieru ryżowego

na stole wygląda bardzo nietypowo. Zaskoczyć! Na stole wygląda bardzo nietypowo i smacznie Bardzo niezwykłe i smaczne.
Julek34Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 21 % 12 g
tłuszcze 2 % 1 g
węglowodany 78 % 45 g
228 kcal
IG: 0 / 100 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min

gotuj kalmary, pokrój w paski, wymieszaj z gotową koreańską marchewką. Następnie bierzemy papier ryżowy, zanurzamy go w ciepłej wodzie na 20 minut, a następnie staje się miękki, owijamy w niego nadzienie.W rzeczywistości nadzienie może być inne, według własnego uznania.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Dziki ryż surowy - 353   kcal/100g
  • Ryż brązowy surowy - 360   kcal/100g
  • Ryż brązowy gotowany - 119   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany surowy - 363   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany gotowany - 109   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106   kcal/100g
  • Ryż instant suchy - 374   kcal/100g
  • Ryż instant gotowy do spożycia - 109   kcal/100g
  • Rys - 344   kcal/100g
  • Kalmary smażone - 175   kcal/100g
  • Kalmary gotowane - 110   kcal/100g
  • Kalmary świeże - 74   kcal/100g
  • Koreańska marchewka - 134   kcal/100g

Podobne przepisy