Koreańska przekąska z papieru ryżowego
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
gotuj kalmary, pokrój w paski, wymieszaj z gotową koreańską marchewką. Następnie bierzemy papier ryżowy, zanurzamy go w ciepłej wodzie na 20 minut, a następnie staje się miękki, owijamy w niego nadzienie.W rzeczywistości nadzienie może być inne, według własnego uznania.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Kalmary smażone - 175 kcal/100g
- Kalmary gotowane - 110 kcal/100g
- Kalmary świeże - 74 kcal/100g
- Koreańska marchewka - 134 kcal/100g