skład / składniki
metoda gotowania
przygotuj szeroki talerz. Ponadto będziesz potrzebować boków z okrągłego kształtu używanego do pieczenia. Kształt nie powinien być zbyt duży, zejdzie kilkadziesiąt centymetrów średnicy. Na środku umieszczamy pojemnik o średnicy około 10 cm lub nieco mniejszy.
gotuj kurczaka przez 30 minut, licząc od momentu, gdy woda zacznie bulgotać. Pozwól mięsu ostygnąć, a następnie pokrój je w kostkę. Z tych kostek tworzymy pierścień na talerzu, który następnie pokrywamy majonezem.
następny w kolejce, papryka. Wycinamy jego środek, jak to zwykle się robi, a następnie pieczemy w piekarniku. Pieprz osiągnie stan, którego potrzebujemy w ciągu kilkudziesięciu minut.
po upieczeniu paprykę należy przenieść do torebki, która jest wystarczająco szczelna. Zawiązujemy torbę, odliczamy pięć minut, po czym wyjmujemy ją i pozbawiamy skórę. Miąższ papryki kroimy w kostkę i układamy na pierścieniu z kurczaka.
Trzeci krok. Bierzemy cebulę, ponownie kroimy w kostki i smażymy je na oleju, aż pokryją się złotą skórką. Na koniec sól. Rozłóż go na naszym pierścieniu, po odczekaniu, aż ostygnie, posmaruj majonezem.
schłodzić dobrze ugotowane jajka i trzy. Pierścień jest gotowy, usuwamy boki i naczynia, które służyły nam jako wewnętrzne podparcie pierścienia. Przykryj całe danie majonezem, w tym boki. Ponadto dekorujemy boki liśćmi kopru, a także górną i Środkową sałatką.
obierz marchewki, pokrój w cienkie wstążki, najlepiej przy pomocy narzędzia do obierania. Artystycznie układamy danie tymi wstążkami. Ile ich umieścić, zależy od ciebie.
na koniec pokrój czerwoną paprykę w plasterki i razem z oliwkami posmaruj nią sałatkę. Przepis jest kompletny, możesz podać na stole.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Oliwki - 166 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g