jajka przepiórcze w galarecie
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
jak gotować jajka przepiórcze w galarecie:
w zimnej przegotowanej wodzie namocz żelatynę. Następnie wlej ciepły bulion i zagotuj na kuchence. Ochłodzić.
ugotowane jajka przepiórcze pokroić wzdłuż na dwie części.
wlej warstwę galaretki do okrągłej formy i ostudź.
połóż plasterki pieprzu na zamrożonej galarecie, jajka z żółtkiem do dołu, warzywa.
wlać galaretkę i schłodzić.
przed podaniem zanurz formy w gorącej wodzie na kilka sekund i przenieś na naczynie, pięknie udekorowane.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Jajko przepiórcze - 168 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g