Jak gotować jajka przepiórcze w galarecie

Zdrowe jedzenie dla smakoszy! Proste i szybkie! Zaskocz gości! recepta Jeden ze sposobów gotowania jaj przepiórczych.
yulya31Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 63 % 5 g
tłuszcze 25 % 2 g
węglowodany 13 % 1 g
40 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.

jak gotować jajka przepiórcze w galarecie:

w zimnej przegotowanej wodzie namocz żelatynę. Następnie wlej ciepły bulion i zagotuj na kuchence. Ochłodzić.

ugotowane jajka przepiórcze pokroić wzdłuż na dwie części.

wlej warstwę galaretki do okrągłej formy i ostudź.

połóż plasterki pieprzu na zamrożonej galarecie, jajka z żółtkiem do dołu, warzywa.

wlać galaretkę i schłodzić.

przed podaniem zanurz formy w gorącej wodzie na kilka sekund i przenieś na naczynie, pięknie udekorowane.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Żelatyna - 355   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Jajko przepiórcze - 168   kcal/100g
  • Rosół - 15   kcal/100g

Podobne przepisy