Sałatka węża po rosyjsku
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
1.Ugotuj jajka.
2.Pokrój jajka, różowego łososia bardzo drobno najpierw ugotuj w głębokim czesku. dobrze wymieszaj.Daj sałatce parzyć w zimnym miejscu.Weź długą filiżankę, aby ułożyć postać węża.
3.Udekoruj sałatkę posiekaj oliwki połóż na wężu, a następnie udekoruj ogórki,pomidory i liście sałaty.
4.Sałatka gotowa smacznego!!!
2.Pokrój jajka, różowego łososia bardzo drobno najpierw ugotuj w głębokim czesku. dobrze wymieszaj.Daj sałatce parzyć w zimnym miejscu.Weź długą filiżankę, aby ułożyć postać węża.
3.Udekoruj sałatkę posiekaj oliwki połóż na wężu, a następnie udekoruj ogórki,pomidory i liście sałaty.
4.Sałatka gotowa smacznego!!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Gotowany różowy łosoś - 168 kcal/100g
- Różowy łosoś świeży - 142 kcal/100g
- Łosoś różowy - 169 kcal/100g
- Oliwki - 115 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g