skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Składniki
Krok 2:

Zagotuj wątrobę.
Krok 3:

Pokrój marchewki.
Krok 4:

Posiekaj warzywa.
Krok 5:

Podsmaż grzyby.
Krok 6:

Zmiażdż wątrobę.
Krok 7:

Odcedź bulion.
Krok 8:

Rozpuść żelatynę.
Krok 9:

Dodaj do bulionu.
Krok 10:

Pierwsza warstwa.
Krok 11:

Druga warstwa.
Krok 12:

Trzecia warstwa.
Krok 13:

Czwarta warstwa.
Krok 14:

Warstwy wypełniają Pojemnik.
Krok 15:

Wlać bulion z żelatyną.
Krok 16:

Wstaw do lodówki.
Krok 17:

Bon appétit!
najpierw ugotuj wątrobę. Dodaj cebulę z marchewką i przyprawami do wody.
pokrój marchewki na połówki kół.
oczyszczone grzyby myjemy i smażymy na oleju z pieprzem i solą.
pokrój schłodzoną gotowaną wątrobę na małe kawałki.
odcedź bulion przez kilka warstw gazy, rozcieńcz żelatynę w bulionie.
bierzemy każdą pustą torebkę po soku, wkładamy do niej:
zieleń
marchew
grzyby
wątroba
zalej wszystko bulionem z żelatyną.
zamiast torby możesz użyć plastikowej butelki z przyciętym blatem o pojemności 2 litrów.
i włóż galaretowatą wątrobę do lodówki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g
- Wątroba wołowa - 130 kcal/100g

