zupa z buraków z kurczaka
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
wlać do kotła.olej, rozgrzej go.
pokrój kurczaka na duże kawałki. I warzywa w małych kostkach.
włóż kurczaka do kotła i smaż na oleju na złoty kolor.
włóż cebulę, smaż na złoty kolor.
dodaj marchewkę, buraki. Zmniejsz ogień, wymieszaj, gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut.
wlej wodę do kotła, gotuj przez 1 godzinę.
40 minut po zagotowaniu wody włóż ziemniaki do kotła.
sól, pieprz, dodaj lavrushkę.
niech shurpa z kurczaka gotuje się przez kolejne 20 minut.
podczas serwowania posyp świeżymi ziołami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Burak - 40 kcal / 100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g