pyszny barszcz na bulionie z kurczaka z kurczakiem

oryginalny przepis dla smakoszy! Gotowanie jest szybkie i proste!
GalinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 4 g
tłuszcze 18 % 4 g
węglowodany 64 % 14 g
105 kcal
IG: 93 / 0 / 7

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Obierz i pokrój ziemniaki, jak chcesz. Mam kostki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Weź udko z kurczaka, obierz skórę i zanurz we wrzącej wodzie, gotuj do miękkości. Wodę należy posolić do smaku.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Ugotowane mięso pokroić na porcje.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Przenieś surowe ziemniaki do garnka z bulionem, gotuj na wolnym ogniu.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Obierz i pokrój cebulę w kostkę. Zetrzyj marchewki. I smaż je w oleju roślinnym.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj starte buraki, wymieszaj. Dodaj koncentrat pomidorowy i smaż. Dodaj tosty do półgotowanych ziemniaków. Natychmiast włóż kurczaka i gotuj na małym ogniu. Sól i pieprz do smaku.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Podawaj barszcz na bulionie z kurczaka ze śmietaną lub majonezem. Smacznego!

po włożeniu gotowego smażenia gotuj przez 3-5 minut,przyprawy. Gotowe)

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kurczak kategorii i - 238   kcal/100g
  • Kurczak II kategorii - 159   kcal/100g
  • Kurczak, miąższ bez skóry - 241   kcal/100g
  • Kurczaki - 140   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal / 100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g

Podobne przepisy