pyszny barszcz na bulionie z kurczaka z kurczakiem
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Obierz i pokrój ziemniaki, jak chcesz. Mam kostki.
Krok 2:
Weź udko z kurczaka, obierz skórę i zanurz we wrzącej wodzie, gotuj do miękkości. Wodę należy posolić do smaku.
Krok 3:
Ugotowane mięso pokroić na porcje.
Krok 4:
Przenieś surowe ziemniaki do garnka z bulionem, gotuj na wolnym ogniu.
Krok 5:
Obierz i pokrój cebulę w kostkę. Zetrzyj marchewki. I smaż je w oleju roślinnym.
Krok 6:
Dodaj starte buraki, wymieszaj. Dodaj koncentrat pomidorowy i smaż. Dodaj tosty do półgotowanych ziemniaków. Natychmiast włóż kurczaka i gotuj na małym ogniu. Sól i pieprz do smaku.
Krok 7:
Podawaj barszcz na bulionie z kurczaka ze śmietaną lub majonezem. Smacznego!
po włożeniu gotowego smażenia gotuj przez 3-5 minut,przyprawy. Gotowe)
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal / 100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g