Zupa z wołowiny i ryżu na kostce bulionowej

cudowny przepis na wybredny! Pyszne, szybkie i oryginalne! Bardzo smaczny ze świeżą i soczystą cebulą. Szybkość gotowania. Bardzo smaczna i obfita zupa ryżowa z mięsem, szybkie gotowanie.Autorem przepisu jest moja mama, która nauczyła mnie gotować to danie.Składniki, które stanowią podstawę zupy, są prawie zawsze dostępne w domu) do zupy można użyć dowolnego mięsa,a także mięsa na kości.
GalinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 4 g
tłuszcze 21 % 5 g
węglowodany 63 % 15 g
119 kcal
IG: 87 / 13 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.

i tak zaczynamy.Bierzemy wołowinę, oczyszczoną z tłuszczu, reżim na małe kawałki i gotujemy w lekko osolonej wodzie.Podczas gotowania mięsa bierzemy ziemniaki i obieramy je małymi kostkami.gdy mięso jest ugotowane, włóż ziemniaki i 2 kostki bulionowe.Podczas gotowania ziemniaków dobrze spłucz ryż.Następnie, gdy ziemniaki są już w połowie gotowe, wlej umyty ryż i gotuj, aż wszystkie składniki będą w pełni ugotowane.
dalej jest smażenie składające się ze śmietany,keczupu z marchwi i cebuli.Tak więc pocieramy marchewki na średniej tarce, drobno posiekamy cebulę i smażymy wszystko na rozgrzanej patelni z olejem słonecznikowym.Gdy masa jest lekko usmażona, dodaj keczup, smaż trochę więcej, nie zapominając o mieszaniu.Następnie włóż śmietanę, a teraz musisz trochę zagotować.Dodaję liść laurowy, groszek pieprzowy, trochę suszonych warzyw i w razie potrzeby sól.
włóż smażenie do rondla i trochę zagotuj zupę. GOTOWE)

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Dziki ryż surowy - 353   kcal/100g
  • Ryż brązowy surowy - 360   kcal/100g
  • Ryż brązowy gotowany - 119   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany surowy - 363   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany gotowany - 109   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106   kcal/100g
  • Ryż instant suchy - 374   kcal/100g
  • Ryż instant gotowy do spożycia - 109   kcal/100g
  • Rys - 344   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Ketchup - 93   kcal/100g
  • Kostka bulionowa - 40   kcal/100g

Podobne przepisy