skład / składniki
gotowanie krok po kroku
i tak zaczynamy.Bierzemy wołowinę, oczyszczoną z tłuszczu, reżim na małe kawałki i gotujemy w lekko osolonej wodzie.Podczas gotowania mięsa bierzemy ziemniaki i obieramy je małymi kostkami.gdy mięso jest ugotowane, włóż ziemniaki i 2 kostki bulionowe.Podczas gotowania ziemniaków dobrze spłucz ryż.Następnie, gdy ziemniaki są już w połowie gotowe, wlej umyty ryż i gotuj, aż wszystkie składniki będą w pełni ugotowane.
dalej jest smażenie składające się ze śmietany,keczupu z marchwi i cebuli.Tak więc pocieramy marchewki na średniej tarce, drobno posiekamy cebulę i smażymy wszystko na rozgrzanej patelni z olejem słonecznikowym.Gdy masa jest lekko usmażona, dodaj keczup, smaż trochę więcej, nie zapominając o mieszaniu.Następnie włóż śmietanę, a teraz musisz trochę zagotować.Dodaję liść laurowy, groszek pieprzowy, trochę suszonych warzyw i w razie potrzeby sól.
włóż smażenie do rondla i trochę zagotuj zupę. GOTOWE)
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Ketchup - 93 kcal/100g
- Kostka bulionowa - 40 kcal/100g