filet z kurczaka duszony w sosie śmietanowym z ziołami
skład / składniki
3
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki według przepisu
Krok 2:
Posiekaj kurczaka, cebulę, czosnek.
Krok 3:
Wymieszaj.
Krok 4:
Podziel cytrynę.
Krok 5:
Przeciąć połowę.
Krok 6:
Wyciśnij sok z 2.połowy.
Krok 7:
Posiekaj zielenie.
Krok 8:
Wymieszaj.
Krok 9:
Dodaj śmietanę.
Krok 10:
Shuffle
Krok 11:
Umieść na średnim ogniu.
Krok 12:
Dusić przez 20 minut.
Krok 13:
Podawaj według uznania z dowolnym dodatkiem
pokrój cebulę, czosnek, pierś, zioła
pokrój cytrynę na pół: drobno posiekaj jedną połowę, a drugą wyciśnij sok.
włóż wszystkie te składniki do miski, wymieszaj, dodaj olej roślinny, liść laurowy, sól, pieprz. Pozostaw do marynowania na 2-3 godziny.
następnie dodaj śmietanę, wymieszaj i gotuj na średnim ogniu przez 20-25 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g