Rolada pita z nadzieniem z kurczaka
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
1. Ugotuj udka z kurczaka, ostudź, oddziel filety od kości i pokrój bardzo drobno (możesz użyć blendera). Sól i pieprz do smaku.
2. Drobno posiekaj koperek, Dodaj do fileta z kurczaka, dodaj 150 g majonezu, wymieszaj. Nadzienie jest gotowe.
3. Rozłóż jeden chleb pita, rozłóż, posmaruj roztopionym serem.
4. Następnie włóż drugi chleb pita, posmaruj pozostałym majonezem i ułóż nadzienie. Rozłóż równomiernie na całym chlebie pita.
5. Zwinąć mocniej w rolkę.
6. Zapakuj w folię i wstaw do lodówki na trzy godziny.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser "megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Lawasz ormiański - 236 kcal/100g
- Pita - 277 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Udko z kurczaka - 185 kcal/100g
