Rolada pita z nadzieniem z kurczaka

chrupiące pita z kurczakiem i roztopionym serem. Przepis jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Próbowałem gotować taką bułkę z różnymi składnikami, ale ten przepis najbardziej mi się podobał!
wiaraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 15 g
tłuszcze 68 % 34 g
węglowodany 2 % 1 g
337 kcal
IG: 0 / 100 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.

1. Ugotuj udka z kurczaka, ostudź, oddziel filety od kości i pokrój bardzo drobno (możesz użyć blendera). Sól i pieprz do smaku.
2. Drobno posiekaj koperek, Dodaj do fileta z kurczaka, dodaj 150 g majonezu, wymieszaj. Nadzienie jest gotowe.
3. Rozłóż jeden chleb pita, rozłóż, posmaruj roztopionym serem.
4. Następnie włóż drugi chleb pita, posmaruj pozostałym majonezem i ułóż nadzienie. Rozłóż równomiernie na całym chlebie pita.
5. Zwinąć mocniej w rolkę.
6. Zapakuj w folię i wstaw do lodówki na trzy godziny.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser "megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser "Wiola" - 307   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Lawasz ormiański - 236   kcal/100g
  • Pita - 277   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Udko z kurczaka - 185   kcal/100g

Podobne przepisy