skład / składniki
metoda gotowania
jarmuż jest warzywem rzadko występującym w naszym kraju, ale ma takie same korzystne właściwości jak każda inna kapusta. Jednocześnie wygląda dość apetycznie ze względu na koronkowe liście.
Sałatka z jarmużu będzie świetną ozdobą każdego stołu, w tym świątecznego.
kapustę myjemy (najlepiej pod bieżącą wodą) i kroimy tak, jak lubisz.
soję należy ugotować, jeśli kupiłeś surową. Zwykle są sprzedawane gotowe, zamknięte w hermetycznym opakowaniu.
wymieszaj kapustę z fasolą, żurawiną, migdałami, zieloną cebulą i pomidorami.
przygotowanie sosu sałatkowego. Aby to zrobić, wymieszaj sok z cytryny i skórkę z cytryny, drobno posiekany koperek, oliwę z oliwek, sól, pieprz.
sałatka jest podawana na stole, podlewana przygotowanym dressingiem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Żurawina - 26 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Orzechy migdałowe - 609 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Soja suszona nie gotowana - 403 kcal/100g
- Soja gotowana - 130 kcal/100g
- Soja Mizo - 171 kcal/100g
- Soja kiełkowana surowa - 46 kcal/100g
- Mąka sojowa o pełnej zawartości tłuszczu - 421 kcal/100g
- Beztłuszczowa mąka sojowa - 326 kcal/100g
- Rafinowany olej sojowy - 899 kcal/100g
- Soja - 403 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Pomidory koktajlowe - 15 kcal/100g