zupa grzybowa z selerem i ziemniakami

Jeśli jeszcze tego nie próbowałem, wiele straciłem! Spróbuj, będziesz zadowolony!
Rumba-HawanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 2 g
tłuszcze 36 % 5 g
węglowodany 50 % 7 g
83 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 20 min

zagotuj bulion grzybowy (1,5 l.). Grzyby wyjąć i pokroić.
posiekaj cebulę i potnij w dużej ilości Rast. olej.
włóż cebulę, startą marchewkę i korzeń selera, posiekane ziemniaki do bulionu. Po ugotowaniu posolić.
gotuj, aż warzywa się ugotują.
następnie zmiel wszystko w blenderze.
można dodać 1 łyżkę.. mąki na grubość.
włóż grzyby i zagotuj.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Grzyby leśne - 21   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Seler - 12   kcal/100g
  • Korzenie selera - 32   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy