zupa grzybowa z selerem i ziemniakami
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
zagotuj bulion grzybowy (1,5 l.). Grzyby wyjąć i pokroić.
posiekaj cebulę i potnij w dużej ilości Rast. olej.
włóż cebulę, startą marchewkę i korzeń selera, posiekane ziemniaki do bulionu. Po ugotowaniu posolić.
gotuj, aż warzywa się ugotują.
następnie zmiel wszystko w blenderze.
można dodać 1 łyżkę.. mąki na grubość.
włóż grzyby i zagotuj.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g