skład / składniki
metoda gotowania
kto z nas nie podaje gościom nadziewanych jajek wszelkiego rodzaju smakołykami? Chyba takich nie ma.I za każdym razem próbujemy nowych dodatków. Oferuję własną opcję serwowania faszerowanych jajek.
niedawno opisałam przygotowanie sosu orzechowego-pasztetu. Zostało mi trochę tej masy i postanowiłem nadziewać jej jajka .
więc weź masę orzechową (posiekane orzechy, czosnek, zioła zmieszane z majonezem w blenderze).
ugotuj jajka, oddziel białka od żółtek.
dodaj żółtka do masy orzechowej.
białka, pokrojone na 2 połówki, nadziewane gotową masą.
plasterki pomidora umieścić za pomocą wykałaczki w połówkach jaj.
udekoruj zielenią lub, co masz pod ręką (miałem czerwony kawior i użyłem go do dekoracji naczynia)
ułóż jajka na talerzu i podawaj na świątecznym stole.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Kawior z różowego łososia ziarnisty - 230 kcal/100g
- Kawior łososiowy ziarnisty - 245 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g