sałatka rybna z fasolą i warzywami

obfita i pyszna sałatka białkowa z rybami i warzywami. Sałatka jest przygotowywana dość szybko, wystarczy wcześniej namoczyć fasolę przez noc i gotować przez 1 godzinę, Wszystko inne nie zajmie dużo czasu. Sałatka okazała się soczysta i satysfakcjonująca, zaopatrzona w produkty białkowe Zauważyłem, że fasola jest trawiona znacznie lepiej, jeśli jest spożywana z warzywami, więc postanowiłem przygotować tę sałatkę, dodając gotowaną rybę, która bardzo dobrze komponuje się z warzywami i fasolą, a smak sałatki tylko z tego korzysta, a nawet jest dobrze wchłaniany.
SzuraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 2 g
tłuszcze 35 % 7 g
węglowodany 55 % 11 g
101 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 D 16 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.

przygotowanie produktów do sałatki
gotuj fasolę wcześniej namoczoną w wodzie
dopuścić lub ugotować rybę
smażyć marchewki i cebulę, marchewki nie powinny być zbytnio poddawane obróbce cieplnej.
pokrój pomidory w kostkę
pokrój rybę na miąższ
łączymy wszystkie produkty i doprawiamy sosem sojowym, solą, pieprzem, olejem roślinnym.
udekoruj sałatkę, udekoruj kawałkami ryby, ziołami na wierzchu.
Zdobądź apetyt!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Papryka ostra mielona - 21   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Fasola biała - 102   kcal/100g

Podobne przepisy