sałatka rybna z fasolą i warzywami
skład / składniki
3
porcje:
gotowanie krok po kroku
przygotowanie produktów do sałatki
gotuj fasolę wcześniej namoczoną w wodzie
dopuścić lub ugotować rybę
smażyć marchewki i cebulę, marchewki nie powinny być zbytnio poddawane obróbce cieplnej.
pokrój pomidory w kostkę
pokrój rybę na miąższ
łączymy wszystkie produkty i doprawiamy sosem sojowym, solą, pieprzem, olejem roślinnym.
udekoruj sałatkę, udekoruj kawałkami ryby, ziołami na wierzchu.
Zdobądź apetyt!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Papryka ostra mielona - 21 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Fasola biała - 102 kcal/100g