Sałatka wątrobowa No bardzo

gęsta i obfita sałatka na bazie wątroby wołowej. Podobało mi się wszystko, konsystencja nie jest rozmyta, gęsta, produkty są połączone razem, smak jest doskonały, wyraźny, zapach jest przyjemny, świeże naturalne produkty, cóż, po prostu pyszne! Kolega potraktował mnie w pracy tą sałatką, bardzo podobał mi się jej smak, więc postanowiłem podzielić się nim z przyjaciółmi. Po co jeść? Aby znów chcieć jeść!
SzuraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 31 % 10 g
tłuszcze 53 % 17 g
węglowodany 16 % 5 g
211 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
wątrobę bierzemy każdego, kto lubi moczyć-proszę, kupuję tylko wołowinę i gospodynię, więc jest zawsze świeża i nie gorzka.
więc zaczynamy
przetwarzamy wątrobę, odcinamy nadmiar filmu, myjemy i gotujemy w osolonej wodzie przez 30 minut
jajka gotujemy również do miękkości
marchewki, cebulę myjemy, obieramy, kroimy i podajemy na oleju roślinnym, doprawiamy solą do smaku
kto lubi grzyby-jest mile widziany, gotujemy je również, kroimy i smażymy na oleju roślinnym
mam dziś przygotowaną tę sałatkę bez grzybów (moja ich nie lubi), ale smakuje lepiej z grzybami.A więc spójrz według własnego uznania.
zetrzyj ser na drobnej tarce.
jajka na twardo również pocieramy na drobnej tarce
wątroba jest również wcierana na grubej tarce(nie działa na drobnej tarce, konsystencja wątroby nie nadaje się do wcierania na drobnej tarce, ale wszystko można zmielić na robocie kuchennym
dekorujemy naszą sałatkę
w salaterce na dolnej warstwie kładziemy rozgotowane warzywa i grzyby
kładziemy na nich wątrobę
wszystko posmaruj lekko majonezem lub sosem śmietanowym
następnie włóż starte jajka, ponownie posmaruj majonezem lub sosem
i na samą górę posyp startym serem
dekorujemy według własnego uznania, zielenią, ziołami itp
posypałem śródziemnomorskie zioła na brzeg salaterki, uprzednio smarując majonezem.
Zdobądź apetyt!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Papryka ostra mielona - 21   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Mieszanka ziół - 259   kcal/100g
  • Wątroba wołowa - 130   kcal/100g

Podobne przepisy