ser twarogowy topiony z jajkami i masłem

każdy świąteczny stół ozdobi proste, ale cudownie smaczne danie. Bardzo smaczny i delikatny ser topiony, nieco podobny do miękkiego sera & quot; Bursztyn & quot;. Przygotowanie jest bardzo łatwe. Przyprawy do takiego sera w ogóle nie mogą być używane lub dodawane do smaku. Zamiast przypraw można również użyć różnych warzyw, na przykład grzybów, należy je najpierw usmażyć i posiekać, można również dodać pieczoną paprykę lub świeże zioła.
IrishaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 37 % 13 g
tłuszcze 60 % 21 g
węglowodany 3 % 1 g
234 kcal
IG: 0 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.

przetrzyj twaróg przez sito, dodaj do niego jajka, miękkie masło (jeśli dla Ciebie jest dużo takiej ilości oleju, możesz go dodać, a mniej nie ma znaczenia), sól, cukier i sodę. Wszystko dokładnie wymieszaj i wyślij do kąpieli wodnej. Od czasu do czasu mieszając topimy nasz twaróg, po 5 minutach zobaczysz, jak zmienia się konsystencja twarogu. Po 10-15 minutach, gdy nasz twaróg zamienił się w gładką, lepką masę, dodajemy nasze przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszaj i podgrzej w łaźni wodnej przez kolejne 2 minuty. Jeśli nadal masz grudki twarogu, przebij całą masę za pomocą blendera zanurzeniowego lub robota kuchennego. Rozłóż nasz ser w przygotowanej formie i przykryj go folią spożywczą, aby nie powstała skorupa. Pozwól masie ostygnąć i wyślij do lodówki. Po 2 godzinach nasz ser można posmarować chlebem. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Papryka ostra mielona - 21   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy