kotlet z dynią na parze do oddzielnego jedzenia

Dynia nadaje tym kotletom niesamowity smak! Podobało mi się to, że te kotlety są idealne zarówno na śniadanie, jak i na lunch i kolację, z wyjątkiem zmiany przystawki. Są soczyste, miękkie i bujne. Ty i ja pamiętamy magię dyni tylko z bajki Sharpe ' a Perraulta z dzieciństwa, ale czy wiesz, że dynia ma wiele zalet i przydatnych właściwości? Ma dużo witamin i pierwiastków śladowych, jest przydatny w miażdżycy, dobrze oczyszcza nasz organizm z toksyn, więc dziś zwracam uwagę na ten przepis, naprawdę mam nadzieję, że ci się spodoba i zaczniesz go używać w swojej kuchni!
SzuraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 60 % 12 g
tłuszcze 20 % 4 g
węglowodany 20 % 4 g
94 kcal
IG: 67 / 0 / 33

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wołowina na paszteciki, karkówki, skrawki

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Mięso myjemy, suszymy, kroimy

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    I przewiń maszynkę do mięsa wraz z przygotowaną cebulą i dynią. Wcześniej pokrój dynię na małe kawałki

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Ponownie przepuszczamy mięso mielone przez maszynę do mięsa. Dodaj sól, pieprz i bardzo zimną wodę. Wybijamy masę i wysyłamy na zimno przez 30 minut

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Miski do gotowania na parze są nasmarowane olejem. Formujemy kotlety

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Włóż do podwójnego kotła i gotuj przez 40 minut. Po przygotowaniu wyjmujemy i podajemy do stołu. Zdobądź apetyt!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Dynia - 29   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Papryka ostra mielona - 21   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy