kotlet z dyni na parze do oddzielnego jedzenia
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Wołowina na paszteciki, karkówki, skrawki
Krok 3:
Mięso myjemy, suszymy, kroimy
Krok 4:
I przewiń maszynkę do mięsa wraz z przygotowaną cebulą i dynią. Wcześniej pokrój dynię na małe kawałki
Krok 5:
Ponownie przepuszczamy mięso mielone przez maszynę do mięsa. Dodaj sól, pieprz i bardzo zimną wodę. Wybijamy masę i wysyłamy na zimno przez 30 minut
Krok 6:
Miski do gotowania na parze są nasmarowane olejem. Formujemy kotlety
Krok 7:
Włóż do podwójnego kotła i gotuj przez 40 minut. Po przygotowaniu wyjmujemy i podajemy do stołu. Zdobądź apetyt!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Dynia - 29 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Papryka ostra mielona - 21 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g