świąteczna sałatka bransoletka z granatu z fileta z kurczaka

smaczne, piękne , świąteczne-gotuj i zachwycaj bliskich). Przepis na świąteczną sałatkę bransoletka z granatu.
yeakistinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 4 g
tłuszcze 46 % 11 g
węglowodany 38 % 9 g
156 kcal
IG: 78 / 0 / 22

metoda gotowania

czas gotowania: 50 min

pokrój grzyby w dużą kostkę.

marynujemy filety w aromatycznych przyprawach i soli.

podgrzej patelnię olejem roślinnym. Połóż pieczarki na połowie patelni, a filet z kurczaka na drugiej połowie. Na średnim ogniu smażyć grzyby przez 4 minuty. Kurczaka o grubości 2,5 cm smażyć przez 6 minut, obracając co 1,5 minuty.

na środku talerza kładziemy pierścień lub szklankę do gotowania. Ziemniaki starte na grubej tarce układamy w kółko.

majonez wymieszaj ze śmietaną i startym czosnkiem.

posmaruj ziemniaki sosem.

rozłóż startą marchewkę i ponownie posmaruj sosem.

rozłóż grzyby na wierzchu.

pokrój pierś z kurczaka i dodaj do sałatki.

następnie-warstwa buraków i sos.

posyp ziarnami granatu.

Sałatka z granatu z kurczakiem jest gotowa. Wyciągamy pierścień kulinarny.
smacznego dla wszystkich!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Granat - 52   kcal/100g
  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g

Podobne przepisy