skład / składniki
metoda gotowania
pokrój grzyby w dużą kostkę.
marynujemy filety w aromatycznych przyprawach i soli.
podgrzej patelnię olejem roślinnym. Połóż pieczarki na połowie patelni, a filet z kurczaka na drugiej połowie. Na średnim ogniu smażyć grzyby przez 4 minuty. Kurczaka o grubości 2,5 cm smażyć przez 6 minut, obracając co 1,5 minuty.
na środku talerza kładziemy pierścień lub szklankę do gotowania. Ziemniaki starte na grubej tarce układamy w kółko.
majonez wymieszaj ze śmietaną i startym czosnkiem.
posmaruj ziemniaki sosem.
rozłóż startą marchewkę i ponownie posmaruj sosem.
rozłóż grzyby na wierzchu.
pokrój pierś z kurczaka i dodaj do sałatki.
następnie-warstwa buraków i sos.
posyp ziarnami granatu.
Sałatka z granatu z kurczakiem jest gotowa. Wyciągamy pierścień kulinarny.
smacznego dla wszystkich!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Granat - 52 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g


