placki z cukinii z czosnkiem i koperkiem

pyszne naleśniki z cukinii z czosnkiem! Cukinia sama w sobie jest pyszna i że tak powiem & quot; plastyczna & quot; warzywo) można ją gotować, smażyć, dusić! Nawet desery są robione z cukinii! Dziś przygotujemy naleśniki z cukinii z czosnkiem i koperkiem - bardzo smaczne danie zarówno dla dorosłych, jak i dla dzieci)) dobrze jest podawać ze śmietaną. Smaczne zarówno na ciepło, jak i na zimno.
AngelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 3 g
tłuszcze 41 % 9 g
węglowodany 45 % 10 g
129 kcal
IG: 50 / 0 / 50

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj produkty. Obierz cukinię i nasiona.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Cukinię, cebulę i czosnek zetrzeć na tarce do & quot; derunów" i spuścić nadmiar płynu.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj 2 jądra.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj sól i drobno posiekany koperek. Mieszać.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj mąkę i dobrze wymieszaj.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Ciasto powinno być jak bardzo gęsta śmietana.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Rozgrzej olej roślinny i rozłóż na łyżce ciasta. Obsmażać.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Gdy krawędzie zaczną nabierać dobrego pomarańczowego odcienia, odwróć i przygotuj drugą stronę.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Oto takie wspaniałe naleśniki)) pyszne ze śmietaną)))

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Cukinia - 23   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy