placki z cukinii z czosnkiem i koperkiem
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj produkty. Obierz cukinię i nasiona.
Krok 2:
Cukinię, cebulę i czosnek zetrzeć na tarce do & quot; derunów" i spuścić nadmiar płynu.
Krok 3:
Dodaj 2 jądra.
Krok 4:
Dodaj sól i drobno posiekany koperek. Mieszać.
Krok 5:
Dodaj mąkę i dobrze wymieszaj.
Krok 6:
Ciasto powinno być jak bardzo gęsta śmietana.
Krok 7:
Rozgrzej olej roślinny i rozłóż na łyżce ciasta. Obsmażać.
Krok 8:
Gdy krawędzie zaczną nabierać dobrego pomarańczowego odcienia, odwróć i przygotuj drugą stronę.
Krok 9:
Oto takie wspaniałe naleśniki)) pyszne ze śmietaną)))
Krok 10:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g