ziemniaki z mięsem w garnku w prosty sposób

dania w glinianych garnkach są bardzo smaczne według prostego przepisu.
IraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 5 g
tłuszcze 24 % 6 g
węglowodany 56 % 14 g
125 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h

1. Mięso, karotfel i cebulę pokroić w małą kostkę;
2. Cebulę smażyć na oleju, aż lekko się zrumieni;
3. Połóż mięso na cebuli, sól, pieprz, włóż liść laurowy i smaż przez 20 minut;
4. Najpierw włóż mięso do doniczek, a następnie ziemniaki, pieprz, sól, włóż liść laurowy,
5. Zalać gorącą wodą tak, aby całkowicie przykryła warzywa;
6. Zamknij garnki pokrywkami i włóż do zimnego piekarnika, włącz piekarnik na 180 stopni i gotuj danie przez 1 godzinę. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g

Podobne przepisy