ziemniaki z mięsem w garnku w prosty sposób
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Mięso, karotfel i cebulę pokroić w małą kostkę;
2. Cebulę smażyć na oleju, aż lekko się zrumieni;
3. Połóż mięso na cebuli, sól, pieprz, włóż liść laurowy i smaż przez 20 minut;
4. Najpierw włóż mięso do doniczek, a następnie ziemniaki, pieprz, sól, włóż liść laurowy,
5. Zalać gorącą wodą tak, aby całkowicie przykryła warzywa;
6. Zamknij garnki pokrywkami i włóż do zimnego piekarnika, włącz piekarnik na 180 stopni i gotuj danie przez 1 godzinę. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g