skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Weź dwie całe piersi z kurczaka - 4 połówki. Umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Wytnij & quot; motylem & quot; z dłuższej i grubszej krawędzi. Rozwiń, umieść w folii i uderz z obu stron płaskim młotkiem.
Krok 2:
Od wewnątrz posyp solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka.
Krok 3:
Przygotowanie sosu koperkowego jest bardzo proste. Musisz wziąć tylko gałązki bez łodyg, szczelnie napełnić szklankę 250 ml. włóż do blendera, dodaj czosnek, sól, skórkę i sok z 0,5 cytryny, olej roślinny. Zmiel blenderem zanurzeniowym do stanu puree. Dostosuj do smaku.
Krok 4:
Nałóż sos koperkowy https://1000.menu / cooking / 16999-ukropnyi-sous-na-zimu , wcierać.
Krok 5:
Zetrzyj ser na grubej tarce, połóż filety po jednej stronie.
Krok 6:
Przykryj drugą połową, przymocuj wykałaczkami.
Krok 7:
Panieruj w bułce tartej. Smażyć na patelni w oleju roślinnym na średnim ogniu, obracając,aż powstanie złoty kolor. Następnie przykryj i kontynuuj smażenie przez 5-7 minut.
Krok 8:
Oto filet z kurczaka nadziewany serem. Bardzo smaczne, delikatne, miękkie. Sos koperkowy nadaje mu szczególną pikantność.
Krok 9:
Polecam podawać ze świeżymi warzywami, ale kto potrzebuje gęstszego obiadu, z dodatkiem: spaghetti, kuskus, ziemniaki. Smacznego!
przepis na aromatyczny, pikantny, pikantny sos koperkowy można obejrzeć tutaj: sos koperkowy na zimę .
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g