pierś z kurczaka w sosie koperkowym z serem w środku na patelni

pierś jest dobra zarówno w dni powszednie na obiad, jak i na świąteczny stół! Smażone na patelni. Mięso jest delikatne, soczyste dzięki serowi. Szczególny urok nadaje jej pikantny sos koperkowy.
PandaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 36 % 15 g
tłuszcze 38 % 16 g
węglowodany 26 % 11 g
241 kcal
IG: 20 / 0 / 80

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Weź dwie całe piersi z kurczaka - 4 połówki. Umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Wytnij & quot; motylem & quot; z dłuższej i grubszej krawędzi. Rozwiń, umieść w folii i uderz z obu stron płaskim młotkiem.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Od wewnątrz posyp solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Przygotowanie sosu koperkowego jest bardzo proste. Musisz wziąć tylko gałązki bez łodyg, szczelnie napełnić szklankę 250 ml. włóż do blendera, dodaj czosnek, sól, skórkę i sok z 0,5 cytryny, olej roślinny. Zmiel blenderem zanurzeniowym do stanu puree. Dostosuj do smaku.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Nałóż sos koperkowy https://1000.menu / cooking / 16999-ukropnyi-sous-na-zimu , wcierać.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Zetrzyj ser na grubej tarce, połóż filety po jednej stronie.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Przykryj drugą połową, przymocuj wykałaczkami.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Panieruj w bułce tartej. Smażyć na patelni w oleju roślinnym na średnim ogniu, obracając,aż powstanie złoty kolor. Następnie przykryj i kontynuuj smażenie przez 5-7 minut.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Oto filet z kurczaka nadziewany serem. Bardzo smaczne, delikatne, miękkie. Sos koperkowy nadaje mu szczególną pikantność.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Polecam podawać ze świeżymi warzywami, ale kto potrzebuje gęstszego obiadu, z dodatkiem: spaghetti, kuskus, ziemniaki. Smacznego!

przepis na aromatyczny, pikantny, pikantny sos koperkowy można obejrzeć  tutaj: sos koperkowy na zimę .

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka - 113   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g

Podobne przepisy