pity z cukinii
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Zetrzyj 1 dużą cukinię bez pestek i wyciśnij sok. Dodaj 1 jajo, mąkę, sól, czarny pieprz do smaku i wszystko wymieszaj
Krok 2:
Połóż naleśnik na patelni (o grubości 1-1, 5 cm) i usmaż na oleju roślinnym i obu stronach.
Krok 3:
Do sosu wymieszaj majonez lub jogurt ze śmietaną w równych proporcjach, dodaj starty czosnek.
Krok 4:
Posmaruj naleśnik sosem i ułóż nadzienie. Użyłem białej sałatki i kiełbasy. Możesz dodać jajka na twardo, zioła,ser itp., te produkty, które kochają twoje zwierzęta.
Krok 5:
Smacznego!!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Kiełbasa "amatorska" - 291 kcal/100g
- Kiełbasa "Ukraińska" - 404 kcal/100g
- Kiełbasa "cukrzycowa" - 254 kcal/100g
- Kiełbasa "doktorska" - 197 kcal/100g
- Kiełbasa dietetyczna - 170 kcal/100g
- Kiełbasa"mleczna" - 252 kcal/100g
- Rzeżucha - 32 kcal/100g