serniki witaminowe z sosem

jest bardzo smaczny i bardzo zdrowy. Witaminy morze). Dynia stała u mnie z Halloween z wyrzeźbionymi w niej ustami i oczami. Szkoda wyrzucić, myślałeś, żeby to z niej ugotować? I tak naciągnęła. Chciałem maksymalnie zdrowego jedzenia, ponieważ jest zima, jest trochę witamin, A moja dynia nie chce jeść. Takie serniki poszły z hukiem. Cóż, bardzo smaczne!
ManiaszaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 12 % 5 g
tłuszcze 24 % 10 g
węglowodany 63 % 26 g
207 kcal
IG: 8 / 15 / 77

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Pokrój dynię w kostkę, gotuj do miękkości.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zetrzyj jabłka na grubej tarce i przykryj semoliną.Pozostaw na 10 minut, aby semolina pęczniała (w soku jabłkowym).

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    W dużej misce umieść dynię, jabłka,twaróg,rodzynki,jajka,cukier, sodę i cukier waniliowy.Wymieszaj wszystko mikserem.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj mąkę i olej roślinny.Ciasto nie powinno być zbyt grube.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Łyżką stołową rozprowadzamy nasze serniki na gorącej patelni,natłuszczonej Rast.olej (podczas smażenia nie trzeba dodawać oleju, wystarczy to, co jest w cieście)i smażyć z obu stron przez 1-2 minuty. do charakterystycznego rumianego koloru.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Oto takie serniki.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Do sosu bierzemy 0,5 szklanki kwaśnej śmietany i 0,5 szklanki dowolnego dżemu(mam wiśnię).Wymieszaj i sos jest gotowy.Okazuje się, że sos nie jest zbyt słodki.Biorąc pod uwagę,że nasze serniki są słodkie, taki sos będzie w sam raz.Spróbuj!Smacznego!

ciasta okazuje się dużo.Możesz gotować z połowy składników.Możesz zamrozić ciasto lub wstawić do lodówki,aby następnego dnia usmażyć świeże.Mam dużą rodzinę, wszyscy jedzą.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Dynia - 29   kcal/100g
  • Kasza manna - 340   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Rodzynki - 280   kcal/100g
  • Kiszmisz - 279   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g
  • Dżem dowolny - 271   kcal/100g

Podobne przepisy