Sałatka Rubinowa z granatem

prosta sałatka o pięknej nazwie ozdobi każdy świąteczny stół. Na pierwszy rzut oka sałatka jest zwyczajna, ale & quot; eksplozje & quot; ziaren granatu nadają jej nutę i nadają swoisty smak.
JuliaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 6 g
tłuszcze 38 % 9 g
węglowodany 38 % 9 g
135 kcal
IG: 78 / 0 / 22

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zalej cebulę przez 10 minut wrzącą wodą, aby nie była gorzka. Kurczaka ugotować w osolonej wodzie, oddzielić od kości. Gotuj warzywa i jajka. Uwolnij ziarna granatu ze skóry.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zetrzyj ziemniaki na grubej tarce, połóż warstwę na talerzu, sól.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dobrze posmaruj majonezem. Możesz osobno wymieszać ziemniaki z majonezem i położyć na talerzu.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Następnie ułóż warstwę kurczaka.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Smarujemy majonezem.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Następna warstwa to cebula i ponownie majonez.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Jajka drobno posiekaj, Posol, posmaruj majonezem.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Zetrzyj buraki na drobnej tarce, sól, wymieszaj z majonezem.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Ułóż warstwę buraków.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Z góry udekoruj ziarnami granatu.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Sałatka & quot; Rubin & quot; gotowy.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kurczak kategorii i - 238   kcal/100g
  • Kurczak II kategorii - 159   kcal/100g
  • Kurczak, miąższ bez skóry - 241   kcal/100g
  • Kurczaki - 140   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Granat - 52   kcal/100g
  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy