Sałatka Rubinowa z granatem
skład / składniki
7
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki.
Krok 2:
Zalej cebulę przez 10 minut wrzącą wodą, aby nie była gorzka. Kurczaka ugotować w osolonej wodzie, oddzielić od kości. Gotuj warzywa i jajka. Uwolnij ziarna granatu ze skóry.
Krok 3:
Zetrzyj ziemniaki na grubej tarce, połóż warstwę na talerzu, sól.
Krok 4:
Dobrze posmaruj majonezem. Możesz osobno wymieszać ziemniaki z majonezem i położyć na talerzu.
Krok 5:
Następnie ułóż warstwę kurczaka.
Krok 6:
Smarujemy majonezem.
Krok 7:
Następna warstwa to cebula i ponownie majonez.
Krok 8:
Jajka drobno posiekaj, Posol, posmaruj majonezem.
Krok 9:
Zetrzyj buraki na drobnej tarce, sól, wymieszaj z majonezem.
Krok 10:
Ułóż warstwę buraków.
Krok 11:
Z góry udekoruj ziarnami granatu.
Krok 12:
Sałatka & quot; Rubin & quot; gotowy.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Granat - 52 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g