owsianka zbożowa z jajkiem i boczkiem

niesamowita poranna owsianka dla zdrowia i nastroju! . Mężczyźni, nie odpisujcie odmowy, tipo-fuuu, kasza ((((. Spróbuj, a potem torturuj kobiety rano-chcę kaszkę!
DietrichAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 11 g
tłuszcze 37 % 14 g
węglowodany 34 % 13 g
206 kcal
IG: 0 / 100 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Do przygotowania owsianki możesz użyć dowolnych płatków według własnych upodobań, mam mieszankę płatków - 5 zbóż. Zagotuj bulion i zalej nim płatki, gotuj przez kilka minut. Sól, biorąc pod uwagę słoność boczku. Przykryj płatki pokrywką i przykryj ręcznikiem, aby owsianka dojrzewała.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zetrzyj ser.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Usmaż jajko na maśle lub oleju roślinnym, posyp świeżo zmielonym pieprzem solą.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Smażyć boczek na suchej patelni.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Na gorącym talerzu ułożyć porcję owsianki, obficie posypać serem na wierzchu, ułożyć Pasek boczku i jajko-glazurę, dodać pieprz cayenne do smaku i pożądania. Podawaj natychmiast!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Boczek gotowany - 447   kcal/100g
  • Płatki owsiane - 305   kcal/100g
  • Herkules surowy - 390   kcal/100g
  • Parmezan ser 45% tłuszczu - 389   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Sól morska - 0   kcal/100g
  • Pieprz cayenne - 318   kcal/100g
  • Rosół z kurczaka - 19   kcal/100g

Podobne przepisy