owsianka zbożowa z jajkiem i boczkiem
skład / składniki
1
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Do przygotowania owsianki możesz użyć dowolnych płatków według własnych upodobań, mam mieszankę płatków - 5 zbóż. Zagotuj bulion i zalej nim płatki, gotuj przez kilka minut. Sól, biorąc pod uwagę słoność boczku. Przykryj płatki pokrywką i przykryj ręcznikiem, aby owsianka dojrzewała.
Krok 2:
Zetrzyj ser.
Krok 3:
Usmaż jajko na maśle lub oleju roślinnym, posyp świeżo zmielonym pieprzem solą.
Krok 4:
Smażyć boczek na suchej patelni.
Krok 5:
Na gorącym talerzu ułożyć porcję owsianki, obficie posypać serem na wierzchu, ułożyć Pasek boczku i jajko-glazurę, dodać pieprz cayenne do smaku i pożądania. Podawaj natychmiast!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Boczek gotowany - 447 kcal/100g
- Płatki owsiane - 305 kcal/100g
- Herkules surowy - 390 kcal/100g
- Parmezan ser 45% tłuszczu - 389 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g
- Pieprz cayenne - 318 kcal/100g
- Rosół z kurczaka - 19 kcal/100g