skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Dobrze umyj grzyby
Krok 2:
Oddziel czapki od nóg i pokrój w różne naczynia
Krok 3:
Czapki na patelnię, napełnij wodą, dodaj obrane ząbki czosnku, całą obraną cebulę i opcjonalnie liść laurowy
Krok 4:
Gotuj, aż grzyby będą gotowe (nie wylewaj wywaru, przyda się na końcu), cebula nie jest już potrzebna, czosnek zostawiamy
Krok 5:
Smażyć Nogi na patelni, podgrzać patelnię z olejem, następnie wlać grzyby i dodać sos sojowy i sok z cytryny
Krok 6:
Smażyć na małym ogniu do miękkości
Krok 7:
Do pieczenia nóg na patelni
Krok 8:
Krem do zupy (zabiera około pół saszetki, nie mniej)
Krok 9:
Po ugotowaniu grzybów (czapek i nóg) pozwól im trochę ostygnąć, a następnie ubij wszystko blenderem razem z czosnkiem, który został ugotowany z czapkami
Krok 10:
W każdym razie zupa okazuje się gęsta, w tym celu zostawiliśmy wywar, zaczynamy go stopniowo dodawać do mieszanki grzybowej, do pożądanej konsystencji, dodajemy również do smaku: sól, pieprz i śmietana - nie żałujemy, że zupa jest bardziej miękka
Krok 11:
Kremowa zupa jest gotowa! Szybko i łatwo! Smacznego!!!
to danie nadaje się zarówno do codziennego stołu, jak i do świątecznego menu! Jeśli jeszcze nie przygotowałeś cudownej zupy-polecam!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g