Zupa krem grzybowy z pieczarek

co może być smaczniejszego niż kremowa zupa grzybowa? Kremowa zupa grzybowa jest lubiana przez wszystkich bez wyjątku. Nie spotkałem jeszcze osoby, która odmówiłaby porcji pysznej kremowej zupy grzybowej.
OlesyaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 4 g
tłuszcze 56 % 9 g
węglowodany 19 % 3 g
110 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Dobrze umyj grzyby

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Oddziel czapki od nóg i pokrój w różne naczynia

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Czapki na patelnię, napełnij wodą, dodaj obrane ząbki czosnku, całą obraną cebulę i opcjonalnie liść laurowy

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Gotuj, aż grzyby będą gotowe (nie wylewaj wywaru, przyda się na końcu), cebula nie jest już potrzebna, czosnek zostawiamy

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Smażyć Nogi na patelni, podgrzać patelnię z olejem, następnie wlać grzyby i dodać sos sojowy i sok z cytryny

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Smażyć na małym ogniu do miękkości

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Do pieczenia nóg na patelni

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Krem do zupy (zabiera około pół saszetki, nie mniej)

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Po ugotowaniu grzybów (czapek i nóg) pozwól im trochę ostygnąć, a następnie ubij wszystko blenderem razem z czosnkiem, który został ugotowany z czapkami

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    W każdym razie zupa okazuje się gęsta, w tym celu zostawiliśmy wywar, zaczynamy go stopniowo dodawać do mieszanki grzybowej, do pożądanej konsystencji, dodajemy również do smaku: sól, pieprz i śmietana - nie żałujemy, że zupa jest bardziej miękka

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Kremowa zupa jest gotowa! Szybko i łatwo! Smacznego!!!

to danie nadaje się zarówno do codziennego stołu, jak i do świątecznego menu! Jeśli jeszcze nie przygotowałeś cudownej zupy-polecam!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy