Kremowa zupa z kurczaka z warzywami
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowane warzywa i grzyby pokroić w drobną kostkę lub za pomocą robota kuchennego zmielić jeden po drugim. Wlej oliwę z oliwek do rondla, włóż czosnek, cebulę, grzyby, marchewkę i seler.
Krok 2:
Smażyć do miękkości, w przybliżeniu. 5-7 minut, mieszając, na średnim ogniu.
Krok 3:
Posyp mąką i przyprawami. Gotuj, mieszając przez 1 minutę.
Krok 4:
Wlej gorący bulion, wymieszaj i posmakuj soli, soli, zagotuj, zmniejsz ogień i gotuj przez 10-15 minut, mieszając.
Krok 5:
Dodaj kurczaka
Krok 6:
Dodaj makaron
Krok 7:
Wlej skoncentrowane mleko
Krok 8:
I gotuj, mieszając, aż makaron będzie miękki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342 kcal/100g
- Makaron z mąki 1 klasy - 333 kcal/100g
- Makaron z mąki w / C - 338 kcal/100g
- Makaron gotowany - 135 kcal/100g
- Makaron - 338 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Tymianek - 101 kcal/100g
- Tymianek suszony - 276 kcal/100g
- Tymianek - 276 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Oregano suche - 306 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko - 138 kcal/100g
- Mąka pszenna pełnoziarnista - 298 kcal/100g
- Rosół z kurczaka - 19 kcal/100g