Czarne spaghetti z Czerwonym groszkiem rybnym i serem

niezwykłe i bardzo smaczne-spróbuj koniecznie. Uwielbiam!! Korporacja Łatwo I Prosto Prezentuje!!!
DietrichAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 26 % 10 g
tłuszcze 18 % 7 g
węglowodany 55 % 21 g
176 kcal
IG: 19 / 81 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Za pomocą obieraczki do warzyw pokrój cukinię w cienkie, szerokie paski. Postaw rondel z wodą do gotowania spaghetti na ogniu, po ugotowaniu wlej zielony groszek. Zacznij przygotowywać sos.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Filety z łososia bez skóry pokroić w drobną kostkę. Zetrzyj stopiony ser. Zetrzyj niebieski ser pleśniowy widelcem. Na patelni podgrzej mleko lub wodę, dodaj ser topiony i ser pleśniowy. Mieszaj, aż będzie gładka. Gotuj, ciągle mieszając, aż sos zgęstnieje, 3 min. Popieprzyć. Jeśli do tego czasu spaghetti nie jest jeszcze ugotowane, pamiętaj, aby usunąć

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    7 minut po ugotowaniu groszku dodaj spaghetti, sól. Gotuj zgodnie z instrukcją. 3 minuty przed gotowością dodaj posiekaną cukinię.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wrzuć do durszlaka, wstrząśnij. Spaghetti włożyć na patelnię z sosem, dodać rukolę, wymieszać. Natychmiast podawaj do stołu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Cukinia - 23   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser"megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser "Wiola" - 307   kcal/100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Groszek zielony świeży - 280   kcal/100g
  • Groszek zielony konserwowy - 55   kcal/100g
  • Sól morska - 0   kcal/100g
  • Rukola - 25   kcal/100g
  • Spaghetti - 338   kcal/100g
  • Czerwona ryba - 191   kcal/100g
  • Ser pleśniowy - 353   kcal/100g
  • Hermelin - 303   kcal/100g
  • Gorgonzola - 330   kcal/100g

Podobne przepisy