skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Za pomocą obieraczki do warzyw pokrój cukinię w cienkie, szerokie paski. Postaw rondel z wodą do gotowania spaghetti na ogniu, po ugotowaniu wlej zielony groszek. Zacznij przygotowywać sos.
Krok 2:
Filety z łososia bez skóry pokroić w drobną kostkę. Zetrzyj stopiony ser. Zetrzyj niebieski ser pleśniowy widelcem. Na patelni podgrzej mleko lub wodę, dodaj ser topiony i ser pleśniowy. Mieszaj, aż będzie gładka. Gotuj, ciągle mieszając, aż sos zgęstnieje, 3 min. Popieprzyć. Jeśli do tego czasu spaghetti nie jest jeszcze ugotowane, pamiętaj, aby usunąć
Krok 3:
7 minut po ugotowaniu groszku dodaj spaghetti, sól. Gotuj zgodnie z instrukcją. 3 minuty przed gotowością dodaj posiekaną cukinię.
Krok 4:
Wrzuć do durszlaka, wstrząśnij. Spaghetti włożyć na patelnię z sosem, dodać rukolę, wymieszać. Natychmiast podawaj do stołu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser"megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Groszek zielony świeży - 280 kcal/100g
- Groszek zielony konserwowy - 55 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g
- Rukola - 25 kcal/100g
- Spaghetti - 338 kcal/100g
- Czerwona ryba - 191 kcal/100g
- Ser pleśniowy - 353 kcal/100g
- Hermelin - 303 kcal/100g
- Gorgonzola - 330 kcal/100g