Sałatka bransoletka z granatu z mięsem

bardzo obfita i pożywna sałatka w jaskrawoczerwonym kolorze. Pyszne i piękne.
Lubov♀Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 23 % 6 g
tłuszcze 38 % 10 g
węglowodany 38 % 10 g
151 kcal
IG: 80 / 0 / 20

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 3 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.

Sałatka z mięsem z granatu proponuję zrobić z wołowiny. Chociaż można go zrobić z różnych mięs: wołowiny, kurczaka lub wieprzowiny, nawet zwykła kiełbasa może być odpowiednia, jeśli jest bardzo zła z mięsem. Skórkę sałatki nadają ziarna granatu, które sprawiają, że danie smakuje soczysto. Konieczne jest przygotowanie sałatki z bransoletki z granatów warstwami, pokrywając każdą z nich majonezem. Na początek wszystkie warzywa są gotowane, czyszczone i wcierane na grubej tarce. Wołowina musi być również wstępnie ugotowana lub usmażona – to zależy od Twojego uznania i smaku, i pokrojona na małe kawałki. Sałatkę ułożymy warstwami w płaskim naczyniu. Rozłóż ziemniaki na dnie, posmaruj majonezem. Dalej jest marchewka i znowu majonez. Następnie warstwa mięsa i majonez. Wymieszaj starte buraki z orzechami włoskimi i rozłóż na wołowinie. Dokładnie posmaruj wszystko majonezem. Na wierzchu udekoruj sałatkę ziarnami granatu. Danie należy parzyć przez 2 godziny, aby wszystkie produkty zostały namoczone. Następnie bransoletka z granatu wołowego jest gotowa do podania!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Puree ziemniaczane - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal / 100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Granat - 52   kcal/100g
  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal / 100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g

Podobne przepisy