skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Sałatka z mięsem z granatu proponuję zrobić z wołowiny. Chociaż można go zrobić z różnych mięs: wołowiny, kurczaka lub wieprzowiny, nawet zwykła kiełbasa może być odpowiednia, jeśli jest bardzo zła z mięsem. Skórkę sałatki nadają ziarna granatu, które sprawiają, że danie smakuje soczysto. Konieczne jest przygotowanie sałatki z bransoletki z granatów warstwami, pokrywając każdą z nich majonezem. Na początek wszystkie warzywa są gotowane, czyszczone i wcierane na grubej tarce. Wołowina musi być również wstępnie ugotowana lub usmażona – to zależy od Twojego uznania i smaku, i pokrojona na małe kawałki. Sałatkę ułożymy warstwami w płaskim naczyniu. Rozłóż ziemniaki na dnie, posmaruj majonezem. Dalej jest marchewka i znowu majonez. Następnie warstwa mięsa i majonez. Wymieszaj starte buraki z orzechami włoskimi i rozłóż na wołowinie. Dokładnie posmaruj wszystko majonezem. Na wierzchu udekoruj sałatkę ziarnami granatu. Danie należy parzyć przez 2 godziny, aby wszystkie produkty zostały namoczone. Następnie bransoletka z granatu wołowego jest gotowa do podania!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Puree ziemniaczane - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal / 100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Granat - 52 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal / 100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g