dżem galaretkowy z dzikich winogron

i oto dobra Nagroda — Z dżemem herbata winogronowa! Niezwykła galaretka z odmiany & quot; Isabella & quot; spodoba się wszystkim. Co więcej, przepis jest zaskakująco prosty: dżem gotuje się tylko pół godziny. Pachnące, smaczne i bez pestek!
GalinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 38 g
151 kcal
IG: 32 / 0 / 68

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Dokładnie spłucz szczotki winogronowe

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Ostrożnie zdejmij jagody z gałęzi do emaliowanej patelni

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zetrzyj jagody za pomocą tłuczka, aby wypuścić sok

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Doprowadzić do wrzenia na małym ogniu. Zdjąć z ognia.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Ułożyć na sicie z gazą w 3-4 warstwach, odcedzić, wytrzeć i wycisnąć ciasto

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Na każdy litr soku bierzemy 700 g cukru (możesz zmienić ilość cukru według własnych upodobań)

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dobrze wymieszaj i rozpal mały ogień

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Doprowadzić do wrzenia, ciągle mieszając i usuwając pianę. Gotuj przez kilka minut i pozwól mu trochę ostygnąć.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Gotowy przysmak wlać do przygotowanych słoików, zamknąć i ostudzić. Przechowywać w chłodnym miejscu. Bardzo dobrze nadaje się do warstw ciast i nadzienia ciast.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Winogrona - 65   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g

Podobne przepisy