skład / składniki
metoda gotowania
umyj jabłka, pozwól wodzie spłynąć, a następnie obierz je i pokrój na 4 części, a następnie pokrój na kawałki. Wlej wodę na dno naczynia, w którym będziesz gotować (wskazane jest wzięcie rondla z grubym dnem, aby puree się nie przypaliło), połóż jabłka, przykryj i gotuj na małym ogniu, aż jabłka będą bardzo miękkie (około 30 minut).
następnie wyłącz ogień i dokładnie zetrzyj jabłka w puree mikserem lub po prostu zmiażdż. Następnie wlej cukier do musu jabłkowego, wymieszaj i zagotuj, wlej skondensowane mleko, wymieszaj, zagotuj i gotuj od czasu do czasu mieszając przez 5 minut (upewnij się, że puree się nie przypali!). Następnie włóż gotowe tłuczone ziemniaki do sterylnych słoików i zatkaj gotowanymi pokrywkami. Owinąć i pozostawić słoiki do ostygnięcia.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g