Pipe rigate z filetem z kurczaka i warzywami
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Blanszuj pomidory, obierz i nasiona.
2. Filet z kurczaka pokroić na małe kawałki i smażyć na rozgrzanej oliwie z oliwek na złoty kolor.
3. Pokrojoną w kostkę marchewkę i cukinię zanurzyć we wrzącej osolonej wodzie na 3 minuty, a następnie zalać lodowatą wodą.
4. Na głębokiej patelni rozgrzej oliwę z oliwek, podsmaż cebulę, dodaj pomidory, warzywa i filet z kurczaka. Dopraw solą i pieprzem. Dusić przez 7-8 minut.
5. W międzyczasie zagotuj Pipe Rigate we wrzącej osolonej wodzie do stanu Al dente.
6. Przenieś makaron na patelnię z przygotowanym sosem, wymieszaj. Gotowe danie posyp tartym serem i natką pietruszki
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342 kcal/100g
- Makaron z mąki 1 klasy - 333 kcal/100g
- Makaron z mąki w / C - 338 kcal/100g
- Makaron gotowany - 135 kcal/100g
- Makaron - 338 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Parmezan ser 45% tłuszczu - 389 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Cukinia - 16 kcal/100g