obecnie rośnie zapotrzebowanie na naturalne produkty mleczne w kuchni. Przepisy na dania z kozim mlekiem są bardzo różnorodne. Można z niego zrobić aromatyczny ser, delikatne masło, soczysty twarożek, pyszne mleko skondensowane, jogurty, kefir i śmietanę. Z jego pomocą przygotowywane są wszelkiego rodzaju zapiekanki warzywne i mięsne, pierwsze dania, omlety, grzanki i naleśniki, naleśniki i naleśniki, ostre i słodkie sosy, koktajle, a nawet galaretki. Dzięki umiejętnemu obchodzeniu się mleko kozie zamienia się w niesamowicie smaczny ser, który jest często używany jako jeden ze składników sałatek witaminowych i deserów.
Najczęściej mleko kozie znajduje się w przepisach z tymi pięcioma produktami:
Produkt | liczba przepisów z kombinacją | kalorie kcal w 100g | białka G w 100g | tłuszcze G w 100g | węglowodany G w 100g |
---|---|---|---|---|---|
pepsyna | 2 | 38 | 0 | 0 | 8.7 |
masło | 2 | 734 | 0.5 | 82.5 | 0.8 |
sok z cytryny | 2 | 16 | 0.9 | 0 | 3 |
soda spożywcza | 1 | 0 | 0 | 0 | 0 |
seler | 1 | 12 | 0.9 | 0.1 | 2.1 |
urozmaicając dietę produktami mlecznymi, możesz nie tylko zaspokoić najbardziej wyrafinowane potrzeby gastronomiczne, uspokoić apetyt, ale także przynieść nieocenione korzyści zdrowotne. Jednocześnie niezwykłe jedzenie jest nie tylko smaczne, ale także całkowicie bezpieczne dla alergików. Jest to szczególnie ważne w przypadku małych dzieci, których ciało często nie postrzega produktu krowiego.