skład / składniki
metoda gotowania
1. Ugotuj jajka. W osobnym rondlu ugotuj marchewki i ziemniaki. Ostudzić.
2. W tym czasie pokrój kiełbasę w kostkę.
3. Pokrój również pikle.
4. W ten sam sposób pokrój schłodzone jajka, marchewki, ziemniaki. Staraj się, aby kostki były mniej więcej tego samego rozmiaru.
5. Wymieszaj wszystkie składniki, dodaj zielony groszek. Zostaw trochę groszku do dekoracji.
6. Włóż sałatkę do lodówki na 2-3 godziny.
7. Przed podaniem dopraw sałatkę majonezem, w razie potrzeby dodaj sól. Nie robię tego, ponieważ jak na mój gust w majonezie jest już wystarczająco dużo soli.
sałatka wygląda bardzo pięknie, jeśli udekorujesz ją porcjami za pomocą pierścieni do serwowania (możesz je zrobić samodzielnie). Będzie również wyglądał oryginalnie, jeśli położysz Oliviera na pięknych szklanych szklankach lub kieliszkach do wina.
udekoruj sałatkę świeżymi ziołami, pozostałym zielonym groszkiem.
smacznego i Wesołych Świąt!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Puree ziemniaczane - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Groszek zielony świeży - 280 kcal/100g
- Groszek zielony konserwowy - 55 kcal / 100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kiełbasa "amatorska" - 291 kcal/100g
- Kiełbasa "Ukraińska" - 404 kcal/100g
- Kiełbasa "cukrzycowa" - 254 kcal/100g
- Kiełbasa "doktorska" - 197 kcal / 100g
- Kiełbasa dietetyczna - 170 kcal/100g
- Kiełbasa"mleczna" - 252 kcal/100g
- Pikle - 11 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g