skład / składniki
metoda gotowania
1. Jabłka umyć, obrać, pokroić na pół i usunąć rdzenie.
2. Pokrój obrane jabłka na duże plasterki, włóż je do rondla.
3. W tej samej patelni dodaj miąższ dyni, pokrojony na kawałki.
4. Wlej cynamon do jabłek i dyni, wlej sok z cytryny i dobrze wymieszaj.
5. Napełnij pachnące jabłka i kawałki dyni wodą i umieść na kuchence.
6. Doprowadzić zawartość garnka do wrzenia, a następnie zmniejszyć ciepło i gotować jabłka i dynię na małym ogniu przez 15 minut z zamkniętą pokrywką.
7. Za pomocą blendera zmiksuj ugotowane kawałki jabłka i dyni na puree.
8. Teraz musisz dodać cukier do puree, dobrze wymieszać i zagotować na małym ogniu. Gotuj po ugotowaniu puree przez 5 minut.
9. Gotowy gorący puree wlać do wysterylizowanych słoików, zamknąć pokrywkami i pozostawić do ostygnięcia w cieple. Możesz owinąć puszki.
przechowuj takie tłuczone ziemniaki w chłodnym miejscu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Dynia - 29 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g