herbata jabłkowa z pomarańczą i cynamonem
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
zagotuj czajnik.
pokrój pomarańczę na kółka 5 mm, weź największą i pokrój ją na 8 plasterków na talerzu. Przykryj plasterki cukrem (1 łyżką) i cynamonem, przytrzymaj przez 5 minut.
umyte jabłko pokroić na połówki i wydrążyć. Pokrój miąższ na kawałki lub kliny.
umieść jabłka, pomarańczę wraz z wydzielonym sokiem, herbatę w czajniku (zalej go wrzącą wodą).
zalać wrzącą wodą, przykryć i podgrzać na 5-7 minut.
wlać & nbsp;gorąca herbata jabłkowa z pomarańczą i cynamonem & nbsp;gorąca.
pokrój pomarańczę na kółka 5 mm, weź największą i pokrój ją na 8 plasterków na talerzu. Przykryj plasterki cukrem (1 łyżką) i cynamonem, przytrzymaj przez 5 minut.
umyte jabłko pokroić na połówki i wydrążyć. Pokrój miąższ na kawałki lub kliny.
umieść jabłka, pomarańczę wraz z wydzielonym sokiem, herbatę w czajniku (zalej go wrzącą wodą).
zalać wrzącą wodą, przykryć i podgrzać na 5-7 minut.
wlać & nbsp;gorąca herbata jabłkowa z pomarańczą i cynamonem & nbsp;gorąca.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Pomarańcze - 36 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Czarna herbata - 0 kcal/100g
- Mielony cynamon - 247 kcal/100g