herbata jabłkowa z pomarańczą i cynamonem

Mewa jabłkowa rozweseli cię w każdej chwili!
laraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 3 g
12 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 15 min
zagotuj czajnik.
pokrój pomarańczę na kółka 5 mm, weź największą i pokrój ją na 8 plasterków na talerzu. Przykryj plasterki cukrem (1 łyżką) i cynamonem, przytrzymaj przez 5 minut.
umyte jabłko pokroić na połówki i wydrążyć. Pokrój miąższ na kawałki lub kliny.
umieść jabłka, pomarańczę wraz z wydzielonym sokiem, herbatę w czajniku (zalej go wrzącą wodą).
zalać wrzącą wodą, przykryć i podgrzać na 5-7 minut.
wlać & nbsp;gorąca herbata jabłkowa z pomarańczą i cynamonem & nbsp;gorąca.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Pomarańcze - 36   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Czarna herbata - 0   kcal/100g
  • Mielony cynamon - 247   kcal/100g

Podobne przepisy