skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki. Konieczne jest przesianie mąki.
Krok 2:
Dodaj żółtka i sól do miski z przesianą mąką. Dodałem jeszcze kilka białek, ponieważ bardzo trudno było ugniatać)))
Krok 3:
Zagniataj ciasto. Konieczne jest bardzo dobre i długie ugniatanie. 10, 20, 30 minut-ile możesz. Po prostu im lepiej ugniatasz, tym smaczniejszy będzie makaron))
Krok 4:
Gotowe ciasto zwija się w kulkę)
Krok 5:
Następnie zawijamy ciasto w folię spożywczą i pozostawiamy na 30 minut do odpoczynku.
Krok 6:
Następnie podziel wypoczęte ciasto na części i rozwałkuj bardzo, bardzo cienko, jak to możliwe (zwiększa się podczas gotowania). Dodaj mąkę, aby nic się nie sklejało). Jeśli jest maszyna do wałkowania ciasta - to po prostu super!
Krok 7:
Następnie warstwy ciasta zwijamy & quot; rolką & quot; i kroimy ostrożnie w paski, szerokość nie większa niż 7mm. Możesz pokroić cieńsze-dostaniesz makaron))) jeśli możesz pokroić na "Noodle cutter", to będzie bajka, a nie makaron!
Krok 8:
Pokrojony makaron można natychmiast ugotować, można go wysuszyć i przechowywać do 1 miesiąca w hermetycznie zamkniętym pojemniku. Można przygotować" kolorową & quot; pastę (" barwniki & quot; dodaje się razem z mąką). Sok z pietruszki zabarwi się na Zielono, sok z buraków zabarwi się na Czerwono, kurkuma zabarwi się na Żółto. I okazuje się, że na talerzu jest mnóstwo kolorów!)
Krok 9:
Aby ugotować ten makaron, musisz spróbować, ale uwierz mi, twoje wysiłki zostaną nagrodzone zadowolonymi i dobrze odżywionymi brzuszkami Twoich gospodarstw domowych))Gotuj z przyjemnością! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g