solanka zespół mięsny

zarówno świąteczne, jak i codzienne danie dla całej rodziny).
mio667Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 39 % 9 g
tłuszcze 52 % 12 g
węglowodany 9 % 2 g
160 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 30 min
wlej trochę więcej niż połowę wody na patelnię, włóż filety i gotuj przez 20 minut, nie zapominając o usunięciu piany.
mięso i wędliny pokroić w paski, kiełbaski w plasterki.
pokrój ogórki w paski.
jeśli kiełbasa jest tłusta, można ją lekko usmażyć przed włożeniem do garnka.
wyjmij mięso i pokrój je na małe kawałki.
włóż ponownie do garnka.
dodaj smażoną kiełbasę.
dodaj garść ryżu lub ziemniaków (opcjonalnie).
drobno posiekaj cebulę i zetrzyj marchewki.
umieść cebulę na patelni i smaż na złoty kolor.
dodaj marchewkę, po kilku minutach koncentrat pomidorowy i drobno posiekany czosnek. Smażyć przez około 5 minut.
dodaj ogórki i oliwki pokrojone w plasterki do mieszanki, wlej 0,5 łyżki. ogórkowa solanka.
możesz dodać trochę kaparów.
sól i pieprz do smaku.
drobno posiekaj warzywa i dodaj do mieszanki.
gotuj przez kolejne 5 minut, a następnie przykryj i pozwól "zaparzyć".
dodaj plasterek cytryny i łyżkę kwaśnej śmietany do talerza.
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Kiełbasa z tłuszczem - 436   kcal/100g
  • Kiełbasa wieprzowa - 274   kcal/100g
  • Kiełbasa cielęca - 316   kcal/100g
  • Mięso suszone - 264   kcal/100g
  • Kiełbasa z wątróbki cielęcej - 265   kcal/100g
  • Mortadella - 345   kcal/100g
  • Kiełbasa - 232   kcal/100g
  • Pieczona kiełbasa cielęca - 343   kcal/100g
  • Pieczona kiełbasa wieprzowa - 364   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Oliwki - 166   kcal/100g
  • Mózgi (wołowina, wieprzowina, baranina) - 92   kcal/100g
  • Trebusza - 120   kcal/100g
  • Kiełbasa mózgowa - 342   kcal/100g
  • Podroby - 170   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Ogórki kiszone - 16   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Solanka - 1   kcal/100g

Podobne przepisy