zespół mięsny solanka
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
wlej trochę więcej niż połowę wody na patelnię, włóż filety i gotuj przez 20 minut, nie zapominając o usunięciu piany.
mięso i wędliny pokroić w paski, kiełbaski w plasterki.
pokrój ogórki w paski.
jeśli kiełbasa jest tłusta, można ją lekko usmażyć przed włożeniem do garnka.
wyjmij mięso i pokrój je na małe kawałki.
włóż ponownie do garnka.
dodaj smażoną kiełbasę.
dodaj garść ryżu lub ziemniaków (opcjonalnie).
drobno posiekaj cebulę i zetrzyj marchewki.
umieść cebulę na patelni i smaż na złoty kolor.
dodaj marchewkę, po kilku minutach koncentrat pomidorowy i drobno posiekany czosnek. Smażyć przez około 5 minut.
dodaj ogórki i oliwki pokrojone w plasterki do mieszanki, wlej 0,5 łyżki. ogórkowa solanka.
możesz dodać trochę kaparów.
sól i pieprz do smaku.
drobno posiekaj warzywa i dodaj do mieszanki.
gotuj przez kolejne 5 minut, a następnie przykryj i pozwól "zaparzyć".
dodaj plasterek cytryny i łyżkę kwaśnej śmietany do talerza.
smacznego!
mięso i wędliny pokroić w paski, kiełbaski w plasterki.
pokrój ogórki w paski.
jeśli kiełbasa jest tłusta, można ją lekko usmażyć przed włożeniem do garnka.
wyjmij mięso i pokrój je na małe kawałki.
włóż ponownie do garnka.
dodaj smażoną kiełbasę.
dodaj garść ryżu lub ziemniaków (opcjonalnie).
drobno posiekaj cebulę i zetrzyj marchewki.
umieść cebulę na patelni i smaż na złoty kolor.
dodaj marchewkę, po kilku minutach koncentrat pomidorowy i drobno posiekany czosnek. Smażyć przez około 5 minut.
dodaj ogórki i oliwki pokrojone w plasterki do mieszanki, wlej 0,5 łyżki. ogórkowa solanka.
możesz dodać trochę kaparów.
sól i pieprz do smaku.
drobno posiekaj warzywa i dodaj do mieszanki.
gotuj przez kolejne 5 minut, a następnie przykryj i pozwól "zaparzyć".
dodaj plasterek cytryny i łyżkę kwaśnej śmietany do talerza.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kiełbasa z tłuszczem - 436 kcal/100g
- Kiełbasa wieprzowa - 274 kcal/100g
- Kiełbasa cielęca - 316 kcal/100g
- Mięso suszone - 264 kcal/100g
- Kiełbasa z wątróbki cielęcej - 265 kcal/100g
- Mortadella - 345 kcal/100g
- Kiełbasa - 232 kcal/100g
- Pieczona kiełbasa cielęca - 343 kcal/100g
- Pieczona kiełbasa wieprzowa - 364 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Oliwki - 166 kcal/100g
- Mózgi (wołowina, wieprzowina, baranina) - 92 kcal/100g
- Trebusza - 120 kcal/100g
- Kiełbasa mózgowa - 342 kcal/100g
- Podroby - 170 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 16 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Solanka - 1 kcal/100g