Sałatka Zabij mnie delikatnie
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
1. pokrój 2-3 cebule na cienkie półpierścienie
2. smażyć na złoty kolor na oleju roślinnym
3. pokrój w kostkę 250-300 pieczarek
4. smażyć na skórkę i sól
5. opakowanie paluszków krabowych (12szt.) kroimy makaronem
6. obsmażać
7. pokrój w kostkę 1-2 gotowane marchewki
8. drobno posiekaj dużą wiązkę koperku
9. doprawiamy majonezem
10. układamy w porcjach (lub we wspólnej salaterce), dekorujemy żółtkiem, marchewką, grzybami, koperkiem i sałatką
2. smażyć na złoty kolor na oleju roślinnym
3. pokrój w kostkę 250-300 pieczarek
4. smażyć na skórkę i sól
5. opakowanie paluszków krabowych (12szt.) kroimy makaronem
6. obsmażać
7. pokrój w kostkę 1-2 gotowane marchewki
8. drobno posiekaj dużą wiązkę koperku
9. doprawiamy majonezem
10. układamy w porcjach (lub we wspólnej salaterce), dekorujemy żółtkiem, marchewką, grzybami, koperkiem i sałatką
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Paluszki krabowe - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe Vici soczyste - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe południk Krab śnieżny - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Miramar - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Santa braemor Krab śnieżny - 70 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal / 100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g