Sałatka kurczak z grzybami i jabłkiem
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj jedzenie, umyj owoce
Krok 2:
Pokrój filet z kurczaka na kawałki, natrzyj solą i przyprawami. Wlej trochę oliwy z oliwek na dno wolnowaru. Połóż kawałki kurczaka na dnie multicookera i włącz tryb "smaż".
Krok 3:
Po 20 minutach odwróć i kontynuuj smażenie.
Krok 4:
Podczas smażenia kurczaka pokrój jabłko i pieczarki w kliny.
Krok 5:
Lekko ostudzić smażony filet i pokroić w plasterki.
Krok 6:
Wymieszaj składniki. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Pieczarki marynowane - 12 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g