Sałatka kurczak z grzybami i jabłkiem

łatwa do zrobienia sałatka spodoba się wszystkim!
OrsikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 40 % 10 g
tłuszcze 52 % 13 g
węglowodany 8 % 2 g
170 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj jedzenie, umyj owoce

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój filet z kurczaka na kawałki, natrzyj solą i przyprawami. Wlej trochę oliwy z oliwek na dno wolnowaru. Połóż kawałki kurczaka na dnie multicookera i włącz tryb "smaż".

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Po 20 minutach odwróć i kontynuuj smażenie.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Podczas smażenia kurczaka pokrój jabłko i pieczarki w kliny.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Lekko ostudzić smażony filet i pokroić w plasterki.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wymieszaj składniki. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kurczak kategorii i - 238   kcal/100g
  • Kurczak II kategorii - 159   kcal/100g
  • Kurczak, miąższ bez skóry - 241   kcal/100g
  • Kurczaki - 140   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Pieczarki marynowane - 12   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g

Podobne przepisy