zupa z serca kurczaka i żołądków z kaszą gryczaną
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Obierz ziemniaki i pokrój w kostkę. Umieść go we wrzącej wodzie.
Krok 3:
Obierz marchewki i pokrój w plasterki, dodaj do ziemniaków.
Krok 4:
Obierz i posiekaj cebulę. Dodaj do warzyw, zagotuj wszystko.
Krok 5:
Kaszę gryczaną należy dobrze umyć i dodać do wrzących warzyw. Gotuj zupę przez około 30 minut. 10 minut przed końcem procesu gotowania solimy i dodajemy ulubione przyprawy.
Krok 6:
W międzyczasie dokładnie umyj żołądki i serca. Kroimy serca na pół, a żołądki mogą być nieco mniejsze, smażymy je na oleju roślinnym, a następnie dodajemy trochę wody i dusimy do miękkości.
Krok 7:
Układamy żołądki i serca na talerzach, zalewamy zupą i dodajemy zielenie.
Krok 8:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Kasza gryczana (całe ziarno) - 335 kcal/100g
- Ciemna mąka gryczana - 333 kcal/100g
- Jasna mąka gryczana - 347 kcal/100g
- Kasza gryczana gotowana - 163 kcal/100g
- Gryka - 313 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Serce z kurczaka - 159 kcal/100g
- Żołądki z kurczaka - 114 kcal/100g